5 Νέα Χωματουργικά Προϊόντα Υψηλής Αισθητικής Που Πρέπει να Γνωρίζετε

Από το 2007, όποτε και η εταιρεία μας μεταφέρθηκε σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο 2ο χλμ Νέων Μουδανιών - Σιθωνίας, έχουμε αναλάβει ένα μεγάλο όγκο χωματουργικών έργων και άλλων project. Η Μπανάβας Ι&Γ διαθέτει μία πολύ μεγάλη γκάμα από αδρανή και δομικά υλικά έτοιμα για οποιαδήποτε εργασία.

Με τις ανάγκες των συνεργατών και πελατών να είναι η βασική μας προτεραιότητα, συνεχώς πρωτοστατούμε στον χώρο των χωματουργικών στη Χαλκιδική. Έτσι η λίστα με τα αδρανή και δομικά υλικά μας καθώς και με τις εργασίες που αναλαμβάνουμε μεγαλώνει για ακόμα μία φορά.

Σε αυτόν τον σύντομο οδηγό, θα σας ενημερώσουμε για τα νέα, τελευταίας τεχνολογίας υλικά που φέραμε στην Χαλκιδική αλλά και έργα που αναλαμβάνουμε μέσω αυτών. Τα νέα μας χωματουργικά προϊόντα είναι υψηλής αισθητικής και έρχονται με σημαντική προστιθέμενη αξία.

Τα Νέα Προϊόντα Που Φέρνουμε Στον Χώρο των Χωματουργικών: Χαρακτηριστικά, Πλεονεκτήματα και Ιδιότητες

Στην ανανεωμένη μας λίστα θα βρείτε πλέον τα 5 παρακάτω υλικά:

  • Διαπερατό σκυρόδεμα

  • Χωμάτινα σταθεροποιημένα δάπεδα

  • Διαφανές ασφαλτικό σκυρόδεμα

  • Εμφανές σκυρόδεμα με πολύχρωμα αδρανή

  • Luminescence δάπεδα

Ας δούμε όμως λίγο αναλυτικότερα το κάθε ένα από αυτά τα νέα υλικά και το τι έχουν να σας προσφέρουν.

Διαπερατό Σκυρόδεμα

Το διαπερατό σκυρόδεμα είναι ένα υλικό που επιτρέπει την απορροή του νερού μέσα από τη μάζα του. Στην ουσία το ανθεκτικο αυτό, υψηλά πορώδες σκυρόδεμα βοηθάει στην απορρόφηση του νερού από τη γη έτσι ώστε να μην υπάρχουν ζημιές στο έδαφος.

Εκτός από την αποτροπή ζημιών στο έδαφος (π.χ πλημμύρες), το διαπερατό σκυρόδεμα, με τη κατάλληλη διάταξη των υποκείμενων στρώσεων, έχει τη δυνατότητα της αποθήκευσης και επαναχρησιμοποίησης των όμβριων υδάτων. Αυτό ισχύει αφού λάβει φυσικά το υλικό την κατάλληλη επεξεργασία. Τέλος, αξίζει να αναφερθούμε και στο γεγονός πως το διαπερατό σκυρόδεμα είναι ένα 100% οικολογικό προϊόν.

Χωμάτινα Σταθεροποιημένα Δάπεδα

Ένα από τα νέα χωματουργικά προϊόντα που προσφέρουμε είναι και τα χωμάτινα σταθεροποιημένα δάπεδα. Στην ουσία, η ήδη υπάρχουσα εδαφική στρώση δημιουργεί, με την προσθήκη ειδικών φυτικών και φυσικών προσμίκτων, μία νέα στρώση η οποία είναι πιο φιλική και ανθεκτική ως προς τη χρήση αυτοκινήτων, μικρών φορτηγών, ποδηλάτων αλλά και πεζών.

Το αποτέλεσμα που παίρνουμε από αυτή τη διαδικασία είναι άκρως θετικό και έρχεται με πολλαπλά οφέλη όπως:

  • Τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου από φορτηγά

  • Τη μείωση του κόστους συντήρησης του δρόμου

  • Την ενδυνάμωση του δρόμου κατα 300%

  • Τη μείωση της αντίστασης στις ρόδες των οχημάτων κατα 61%

  • Την αυξημένη οδική σταθερότητα

Βλέπουμε λοιπόν πως τα χωμάτινα σταθεροποιημένα δάπεδα είναι μία μακροπρόθεσμη λύση για τη σταθεροποίηση τέτοιων εδαφών. Φυσικά είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως η διαδικασία δημιουργεί πιο σταθερό και ισχυρό οδόστρωμα ακόμα και σε υγρά κλίματα.

Το αποτέλεσμα είναι απόλυτα οικολογικό και εναρμονισμένο με το εκάστοτε φυσικό περιβάλλον.

Διαφανές Ασφαλτικό Σκυρόδεμα

Η οδοποιία είναι ένα από τα πιο σημαντικά και δύσκολα έργα που πραγματοποιεί η εταιρεία μας. Στην Ι&Γ Μπανάβας, τα υλικά που χρησιμοποιούμε για την κατασκευή των δρόμων είναι πάντα υψηλής ποιότητας, με σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από όλες τις απόψεις.

Το διαφανές ασφαλτικό σκυρόδεμα αφορά στην ουσία τη χρήση άχρωμης οικολογικής ασφάλτου. Η δυνατότητα παραγωγής εξαιρετικών δαπέδων σε διάφορους χρωματισμούς, εναρμονισμένους με το φυσικό περιβάλλον, κάνει το διαφανές ασφαλτικό σκυρόδεμα την πλέον δημοφιλή επιλογή στις μέρες μας.

Εμφανές Σκυρόδεμα με Πολύχρωμα Αδρανή

Το εμφανές σκυρόδεμα με πολύχρωμα αδρανή είναι ακόμα ένα νέο υλικό που προσφέρουμε με την έναρξη του 2023. Το σκυρόδεμα είναι ένα υλικό που σχεδόν όλοι έχουμε χρησιμοποιήσει για κάποια εργασία σε εξωτερικό χώρο.

Όμως, όπως σε όλα τα αδρανή και δομικά υλικά, υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις σε σχέση με την ποιότητα και την ευελιξία του εκάστοτε σκυροδέματος. Το σκυρόδεμα αυτό είναι υψηλής αισθητικής απόδοσης και έρχεται σε διάφορους χρωματισμούς και υφές ώστε να καλύψει όλες τις πιθανές ανάγκες των πελατών μας.

Είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε διάφορους χρωματισμούς και υφές ανάλογα με τις δικές σας αισθητικές αναζητήσεις.

Luminescence Δάπεδα

Το τελευταίο υλικό για το οποίο θα μιλήσουμε σήμερα είναι τα luminescence δάπεδα. Luminescence δάπεδο λέγεται στην ουσία το ασφαλτικό σκυρόδεμα που περιέχει ειδικά αδρανή τα οποία φωτοβολούν κατά τη διάρκεια της νύχτας, παράγοντας εξαιρετικά αισθητικά αποτελέσματα.

Το δάπεδο αυτό λάμπει στο σκοτάδι μόλις φορτιστεί από ένα φυσικό ή τεχνητό φως. Αυτό το σύστημα παρέχει μία διακοσμητική και ανθεκτική επιφάνεια που ταυτόχρονα ενισχύει και την ασφάλεια σε μέρη με χαμηλό φωτισμό. Αν θέλετε να δημιουργήσετε κάτι ιδιαίτερο στον εξωτερικό σας χώρο, τα luminescence δάπεδα είναι σίγουρα μία πολύ καλή λύση.

Συμπέρασμα

Στη γκάμα των χωματουργικών και μη προϊόντων της Ι&Γ Μπανάβας μπορείτε να βρείτε δεκάδες υλικά έτοιμα να κάνουν τη διαφορά στο χώρο σας. Η εταιρεία μας προσπαθεί συνεχώς να εκπληρώνει τις επιθυμίες σας. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που μας έκανε να προμηθευτούμε αυτά τα 5 νέα χωματουργικά προϊόντα.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας μέσω email, τηλεφώνου ή και social media. Αντίστοιχα, αν θέλετε να έρθετε αυτοπροσώπως στις εγκαταστάσεις μας στη Χαλκιδική, στην Ι&Γ Μπανάβας είμαστε πάντα έτοιμοι να σας υποδεχτούμε και να καλύψουμε τις ανάγκες σας.

Ακολουθήστε μας στο Instagram για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας

Διεύθυνση

2ο Χιλ. Νέων Μουδανιών-Σιθωνίας

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: +302373091566

Κινητό: +306945753153

Ε-mail: g.banavas1979@gmail.com

Ώρες Λειτουργείας

Δευτέρα - Παρασκευή: 8:00 AM - 6:00 PM

Σάββατο: 8:00 AM - 3:00 PM

Κυριακή: Κλειστά